Geen categorie

Een paar berichten van Anja

Het is alweer een tijd geleden dat we een bericht hebben geplaatst op deze pagina. De afgelopen tijd heeft Anja een paar berichten op Facebook geplaatst waarin ze verteld hoe het met haar gaat. Niet iedereen heeft die kunnen lezen daarom plaatsen we ze hier in volgorde onder elkaar. 

 

2 juni, een kleine update

Lieve mensen,

Dankzij jullie inzet, persoonlijke acties en donaties hebben we afgelopen maanden weer wat stapjes kunnen zetten. Nogmaals HEEL HARTELIJK DANK hiervoor?!!

Ik heb afgelopen tijd een aantal iets betere uurtjes gehad waardoor ik even wat zelfstandiger was, even in de tuin kon zijn in plaats van in bed. Ik ben zelfs even in de kringloopwinkel in Susteren geweest (met tranen van geluk)! De meeste dagen voel ik me nog heel slecht en ben ik volledig afhankelijk van Frank. Het is moeilijk om even te proeven van het leven, om daarna weer hartstikke ziek in bed te belanden, het is elke keer weer confronterend. Ik probeer er op te vertrouwen dat het wel mogelijk is, verbetering. Die paar mooie momentjes zijn daar het bewijs van.

Op 16 juni reizen we weer voor een week af naar de kliniek in Duitsland. Er zullen weer onderzoeken plaatsvinden, ik zal weer ondersteunende infusen krijgen, en er zal een aangepast behandelplan opgesteld worden. Daarna hoop ik sterk genoeg te zijn om de noodzakelijke gebitssanering te kunnen ondergaan. Dit tandartstraject zal in fases uitgevoerd worden en zal waarschijnlijk een aantal maanden gaan duren.

Vorige week zijn we, op advies van de kliniek in Duitsland en van een fysiotherapeut, bij een osteopaat geweest. Daar bleek dat mijn bovenste 4 wervels behoorlijk scheef staan. Na de eerste behandeling van de wervels voelde ik al wat verlichting van bepaalde klachten, heel bijzonder. Helaas zijn de wervels na een paar dagen weer in de oorspronkelijke stand komen te staan, vandaar dat er nog een aantal behandelingen bij de osteopaat nodig zijn om ervoor te zorgen dat de wervels in de gecorrigeerde stand blijven staan.

Ik ben blij dat we op weg zijn, en hoop dan ook dat ik over een tijd zo ver ben dat ik de hoofdbehandeling in Duitsland kan ondergaan.

Voor nu: een hele fijne zomer gewenst!

Heel veel liefs,
Anja

 


2 juli, een tekenbeet

Ja echt, 2 weken na mijn vorige wat positievere bericht ben ik gebeten door 2 teken.

Op hoop van zegen aan de antibiotica, waar ik heel slecht op reageer. De laatste keer kon ik na 2 dagen al niet meer de trap af, zo zwaar had mijn lichaam het ermee. Laten we hopen dat ik nu gewoon een beetje geluk ga hebben.

Wish me luck, en vooral moed! Want nondeju, wat vergt dit weer veel van me. Held, al zeg ik het zelf.

 


 
3 oktober, een klein bericht, in afwachting van een uitgebreidere update

Lieve mensen,

We willen al een tijdje een update schrijven, maar helaas lukt dit maar niet. In juni heb ik 2 tekenbeten gehad, onder andere door deze herbesmetting heb ik een flinke terugval. En door die terugval krijg ik weer nieuwe klachten, heb ik meer hulp en zorg nodig enz enz.

We staan in de overlevingsstand, het is dweilen met de kraan open, de extra klachten en daarmee extra problemen stapelen zich op. As we speak lig ik noodgedwongen buiten (absoluut geen pretje voor mij, zelfs met dit fantastische weer) omdat Frank onze woonruimte aan het ontsmetten is, voor de zoveelste keer reageer ik weer extreem heftig op “iets” in huis, waardoor ik hier niet kan verblijven want de klachten zijn dan echt niet vol te houden, mijn lijf slaat compleet op tilt, heel beangstigend.

Zodra er ruimte is schrijven we een lange update over de afgelopen maanden.

Mocht je mij afgelopen tijd een bericht hebben gestuurd (dankjewel!), ik heb alle energie nodig om de dag door te komen, dus ik kan helaas vaak niet antwoorden.
Uiteraard zijn berichten wel zeer welkom, want het is een verrekte eenzame en lange strijd.

Voor de mensen die zich blijven inzetten voor ons, die betrokkenheid blijven tonen op wat voor manier dan ook: jullie zijn goud waard, dank jullie wel!

I’ll be back.

Veel liefs,
Anja en Frank

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *